Erik Luiken: Aankoopadvies

Aankoopadvies door Uw wooncoach

Een eigen haard is goud waard, waarmee niet de kachel wordt bedoeld maar de woning.

Voor velen is de aankoop van een eigen huis een grote wens. Wanneer men op het punt staat om die wens te vervullen dan komt er meer bij kijken dan alleen een huis uitzoeken en maar zien of het budget het toelaat. De meest verstandige stap die de toekomstige huizenbezitters dan ook kan doen is de stap over de drempel van een hypotheekadviseur.

Aankoopadvies

Een eigen haard is goud waard

Adviseren via een stappenplan

Vanzelfsprekend is het om verliefd te worden op een woning, uw droomhuis. Het is dan ook verstandig om een deskundige mee te nemen naar uw toekomstige woning zodat u zich kunt concentreren op het emotionele vlak van de woning dan concentreer ik mij op de prijs, de staat en de ligging er van. Per slot wilt u jarenlang met plezier in de betreffende woning wonen. Een van mijn dienstverleningen is het adviseren van toekomstige huizenbezitters. Dit wordt aan de hand van een stappenplan zodanig in beeld gebracht dat het voor u en voor mij duidelijk wordt wat voor woningtype bij u past, wat de geschikte locatie is om te wonen en of het huis aan uw woonwens voldoet.

Vanzelfsprekend zijn er meerdere mogelijkheden bij aankoopadvisering:

  • U heeft uw droomhuis al gevonden
  • Of we gaan samen op zoek aan de hand van uw wensen

Hoe is het gesteld met uw financiën?

Voordat u of wij samen op zoek gaan naar een woning is het verstandig om eerst te onderzoeken wat uw financiële reikwijdte is.

Hebt u bepaalde woonwensen?

Naar aanleiding van een gesprek, inventarisatie, komen uw wensen naar voren. Wensen als prijs, type, grootte, locatie zijn hier al heel belangrijk.

Samen op zoek naar uw zoekprofiel?

Aan de hand van uw budget en woonwens kunnen we een zoekprofiel gaan maken. We kunnen gaan zoeken naar een passende woning binnen uw budget.

Geschikte objecten?

Uit het zoekprofiel zullen velen woningen naar voren komen. Uit deze objecten zullen we een selectie maken op type, grootte, locatie en staat zoals die beschreven wordt.

Waarom niet alleen bezichtigen?

De woning kunt u alleen bezichtigen maar wellicht is het verstandiger om uw wooncoach mee te nemen. De afspraak wordt gepland in overleg met de verkoper.

Wat is recherche?

In een eigendomsbewijs van een woning staan erfdienstbaarheden gemeld. Ook een bestemmingsplan of structuurplan kan invloed (gaan) uitoefenen op een woning. Wat mag er nog aangebouwd worden, komt er geen snelweg langs uw woning? Dit onderzoek noemen we rechercheren.

Inspectie?

Aan de hand van het kadaster, de locale bekendheid en de dagelijkse praktijk weet ik of de prijs die gevraagd wordt voor een woning marktconform is. Door jarenlange ervaring zie ik sneller dan de toekomstige eigenaar of en wat er aan de woning mankeert.

Bemiddelen?

Ik houd voor u de prijs in de gaten en kan indien gewenst voor u onderhandelen over de prijs. Het is niet alleen de prijs, ook zaken als opleveringsdatum, de roerende zaken die achterblijven, spelen een rol in de bemiddeling. Deze zaken worden op schrift gesteld in een koopakte en door de betrokken partijen ondertekend.

Afschouwen?

Vlak voor de eigendomsoverdracht / oplevering, bij een door ú aangewezen notaris, inspecteren wij samen met u de woning (en alles wat daarbij hoort) om te zien of alles in exact dezelfde staat is als toen u het aankocht. Tevens noteren wij op dat moment gezamenlijk de (energie)meterstanden.

Notaris?

De notaris checkt voor de overdracht de aangeleverde stukken als hypotheekakten, de koopakte, kadaster of deze in orde zijn zodat zonder problemen de woning op uw naam komt te staan. In de meeste gevallen krijgt u de sleutel van uw nieuwe woning na het tekenen van het officiële document; het eigendomsbewijs. De notaris zorgt er voor dat uw gegevens bij het kadaster ingeschreven worden.

Als u meer informatie wilt over uw woonwensen sta ik u graag te hulp. Voor meer informatie kunt u hier terecht door een vrijblijvende offerte aan te vragen.